maandag 28 april 2014

Bevrijdingsdag

Sinds 1990 hebben we op 5 mei Bevrijdingsdag. Dit is de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. In Amsterdam en dertien provinciesteden houden ze een bevrijdingsfestival. Sinds 1991 worden er Nederlandse artiesten aangesteld als "Ambassadeurs van de Vrijheid". Deze artiesten gaan per helikopter van festival naar festival.

De Nationale Viering is in 2014 in de provincie Drenthe. Mark Rutte ontsteekt dit jaar het Bevrijdingsvuur in Assen. Het bevrijdingsvuur is het officiƫle startsein van de Bevrijdings-festiviteiten.

In bijna elke stad worden er activiteiten en/of muziekfestiviteiten georganiseerd. Bij deze activiteiten wordt er vooral gedacht aan de kinderen, maar natuurlijk ook aan de volwassenen. Ook al genieten deze volop als hun kids zich vermaken op de diverse attracties. Vaak wordt er een speelplein gecombineerd met een horecaplein. Dit speelplein wordt vaak ingevuld met diverse springkussens en kermisattracties. Zoekt u nog invulling? Voor een breed assortiment aan attracties kunt u terecht op de site van Axitraxi.